Penyewaan Kenderaan

Penyewaan kenderaan

Menyewa kenderaan adalah penyewaan (atau penggunaan) kenderaan enjin untuk jangka masa yang tetap dengan jumlah tunai yang sewajarnya untuk sewa. Biasanya ditawarkan oleh penjual sebagai pilihan yang berbeza dengan pembelian kenderaan namun umumnya digunakan oleh organisasi sebagai teknik untuk memperoleh (atau menggunakan) kenderaan untuk perniagaan, tanpa biaya uang yang biasanya diperlukan. Kontras utama dalam sewa adalah bahawa selepas jangka masa penting (biasanya 2, 3 atau 4 tahun) kenderaan perlu kembali ke organisasi penyewaan atau dibeli dengan harga yang tinggal.

Berakal

Penyewaan kenderaan menawarkan tumpuan kepada dua pembeli dan penjual. Bagi pembeli, cicilan sewa biasanya lebih rendah daripada cicilan kredit kenderaan. Sebarang caj perniagaan dijangkakan secara jelas pada setiap ansuran yang dijadualkan secara berkala, dan bukannya dengan cepat pada keseluruhan harga kerana wang pendahuluan.

Iklan : Anda mencari sewa kereta murah kl ? Layari KARLOOP dan dapatkan sewa kereta murah kl anda sekarang

Sebilangan pembeli mungkin cenderung untuk menyewa kerana membenarkan mereka memulihkan kenderaan dan memilih model lain ketika sewa berakhir, membolehkan pelanggan mengemudi kenderaan lain secara berkala tanpa kewajipan menjual kenderaan lama, atau biaya tetap yang dapat difikirkan setelah habis jaminan pembuatnya. Seorang penduduk tidak perlu memberi tekanan pada anggaran masa depan kenderaan, sementara pemilik kenderaan melakukannya. Untuk pemajak perniagaan ada tempat menarik yang perlu difikirkan.

Bagi peniaga, penyewaan menghasilkan gaji dari kenderaan yang sebenarnya dituntut oleh peniaga (atau syarikat pemasangan) dan akan mempunyai pilihan untuk menyewa lagi atau menjual melalui pemasaran semula kenderaan setelah sewa pertama (atau penting) berakhir. Oleh kerana pembeli biasanya menggunakan kenderaan yang disewa untuk jangka waktu yang lebih pendek daripada yang mereka beli di dalam dan luar, penyewaan dapat menghasilkan klien pemulihan lebih cepat, yang dapat masuk ke dalam berbagai bagian dari rencana tindakan vendor.

Penyusupan pasaran

Kadar penyusupan pasaran runcit biasa di Amerika Syarikat untuk kenderaan pengembara baru mencapai paras tertinggi 26.5% pada Februari 2014. Ini menunjukkan pemulihan dari penurunan yang melampau semasa darurat belanjawan 2007–08. Mulai tahun 2016, penyewaan mewakili sekitar 25 peratus tawaran kenderaan mutlak atau 31 peratus tawaran runcit di Amerika Syarikat.

Iklan : Anda mencari sewa kereta murah kl ? Layari KARLOOP dan dapatkan sewa kereta murah kl anda sekarang

Keunggulan menyewa di Amerika Syarikat untuk GM, Ford dan Chrysler telah meningkat hampir dengan standard perniagaan sejak mencapai angka satu rendah pada tahun 2009, tetapi pada masa yang sama lebih rendah daripada BMW dan Mercedes-Benz.

Urusan sewa

Urusan sewa biasanya menentukan caj dan titik pemecahan yang dibenarkan secara kontrak, jumlah batu yang boleh disewa oleh penyewa (untuk kenderaan pengembara, jumlah tipikal ialah 10,000 batu untuk setiap tahun namun jumlahnya dapat ditentukan oleh pelanggan dan dapat 12,000 hingga 15,000 batu untuk setiap tahun). Sekiranya pengiriman jarak tempuh melebihi, perbelanjaan mungkin berlaku.

Penjual biasanya akan membenarkan penyewa mengatur ganti rugi jarak tempuh yang lebih tinggi, dengan bayaran ansuran yang lebih tinggi. Pengaturan sewa sebahagian besarnya menunjukkan berapa banyak haus pada kenderaan yang dapat dilalui, dan penduduk mungkin akan dikenakan biaya jika ukuran pemakaian tersebut telah dilampaui. Sewa dengan sokongan (umumnya disebut di UK sebagai Sewa Kontrak) dapat memasukkan semua perbelanjaan menjalankan kenderaan tanpa bahan bakar dan perlindungan.

Ansuran sewa sebenar ditentukan pada dasarnya sama dengan pendekatan untuk ansuran pendahuluan, namun bukannya APR, organisasi menggunakan sesuatu yang banyak disebut sebagai faktor tunai.

Menjelang tamat tempoh sewa, penduduk harus memulihkan kenderaan ke atau mendapatkannya dari pemiliknya. Penyelesaian kos sewa biasanya diselesaikan apabila sewa disepakati.

Iklan : Anda mencari sewa kereta murah kl ? Layari KARLOOP dan dapatkan sewa kereta murah kl anda sekarang

Biasanya organisasi penyewaan akan mempunyai panjang sewa asas, misalnya, dua tahun selama 60 bulan. Sejak akhir-akhir ini pandangan lain mengenai penyewaan adalah bahawa pasaran telah berkembang untuk sewa sementara yang disebut ‘flexi-rent’. Flexi-rent adalah titik di mana seseorang individu dapat menyewa kenderaan lain untuk waktu yang sangat lama dan selepas itu memutuskan untuk menyerahkan kenderaan / van itu kembali atau sebenarnya memperluas sewa untuk jangka masa yang lain. Ini hampir sama dengan van yang digunakan tetapi secara berkala termasuk wang atau organisasi penyewaan yang dijaga dan akhirnya bertanggungjawab terhadap kenderaan tersebut.